Les Forgées

Le Creuset is wereldberoemd geworden met hun ouderwetsgoed gietijzeren pannen. De laatste jaren is het assortiment echter sterk uitgebreid met onder andere kwalitatief zeer hoogwaardige anti-kleefpannen. Le Creuset is zo overtuigd van de kwaliteit dat ze op deze pannen levenslange garantie geven. Hetgeen voor anti-kleefpannen uniek is.

Duurzame anti-kleeflaag

Het aanbakken van gebakken aardappelen, vis en andere delicate gerechten is voor menigeen een ergernis. Anti-kleeflagen zijn voor dergelijke gerechten eigenlijk onmisbaar. Echter alle anti-kleeflagen zijn aan slijtage onderhevig en juist hierin maken de Les Forgées pannen het verschil. Ze hebben uitstekende anti-kleef eigenschappen en gaan lang mee. Het verschil zit hem in de kwaliteit van de laag en de zorgvuldigheid waarmee deze in de pan is aangebracht. Kortom anti-kleef zonder compromis op de levensduur.

Gesmeed

De Les Forgées zijn gesmede pannen. Veel andere bakpannen worden niet gesmeed. Deze pannen worden uit een aluminium plaat gestanst hierdoor wordt het materiaal plaatselijk opgerekt. Hetgeen niet zo goed is voor de vormvastheid van de pan. Een gesmede pan wordt echter gemaakt door gloeiend heet stuk metaal in de juiste vorm te hameren. Hierdoor is de pan overal even sterk en dus erg vormvast.

Geklonken Stelen

De stelen en handvatten van de Les Forgées pannen zijn aan de pan geklonken. Klinken is de meest duurzame manier om een steel of handvat aan een pan te zetten, het gaat gewoon nooit meer los. Verder zijn de stelen deels hol waardoor ze niet opwarmen. De stelen zijn echter wel helemaal afgesloten er kan dus geen water in de steel komen.

Ze zien er ook goed uit!

Tot nu toe hebben we het alleen over de kwaliteit van de pannen gehad, maar ook esthetisch zijn het top producten. De gepolijste RVS stelen steken mooi af bij de zwarte body. Verder is de antikleef-laag ook op de buitenkant van de pan aangebracht waardoor ze ook mooi blijven.

Een pan voor elke dag

Anti-kleefpannen zijn bedoeld om gerechten te bereiden die snel aan de pan kleven op relatief lage temperatuur. Antikleefpannen moeten nooit op hoog vuur worden gebruikt (dat is niet nodig en verkort de levensduur van de beste pannen). Eigenlijk geldt voor alle bakpannen anti-kleef of niet (koekenpannen, woks etc) dat men op een pit die past bij de maat van de pan nooit meer als 2/3 van het vermogen moet gebruiken. Bij inductie kan vaak zelf met de helft van het vermogen worden volstaan. Dit vindt uw pan fijn, het geeft een beter resultaat en het bespaard u energie!

In principe zijn de Les Forgées pannen geschikt voor elk type gerecht. Ze blinken echter uit in (vis, ei/omelet, gepaneerde producten, gebakken aardappelen, gemarineerde producten, risotto en eenpansgerechten zoals nasi, paella etc). Het is dus een heel goede pan voor algemeen dagelijks gebruik.

De Les Forgées zijn mooie en kwalitatief top pannen met levenslange garantie, we spreken uit eigen ervaring. Het is echter niet zeker dat dit de pan is die u zoekt. We helpen u graag zoeken naar een geschikte pan of, indien u momenteel geen pan nodig hebt, geven u graag advies en tips over het gebruik van de diverse soorten pannen.

De Les Forgées pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron ook voor inductie. Tevens is de pan in de oven te gebruiken.

Levenslange Garantie

Uiteraard is de levenslange garantie aan voorwaarden gebonden. Wij informeren u graag eerlijk over deze voorwaarden en geven u tips over het juiste gebruik.


Klik hier voor een filmpje

Meer in deze categorie: « Vakantiehulp gezocht